keskiviikko 19. marraskuuta 2008

Pikkujoulut







Tänään juhlimme talliturhakkeen virallisia pikkujouluja hysteeristen tätiratsastajien sekä asiallisen setäratsastajan kanssa. Osallistujina Tanja, Satu, Liida, Lauri, Pölli ja Pilke sekä itse tallin johtaja Hande pipahti paikalla. Samalla vietimme yhden tuoreen diplomi-ingenjöörin valmistujaisjuhlaa. Todistuskin oli jo näytillä vaikka intialaisen ravintolan tarjoilija löysikin sen menu-listan välistä ensimmäisenä iltana.

Harmi niille, jotka eivät osallistuneet. Tarjolla oli meetwursti pizzaa, amerikkalaisia pannukakkuja hillolla ja kermavaahdolla, suklaata sekä tietysti joulutorttuja. NAMI NAMI!

Yritimme laulaa yhdessä joululauluja, jäi yritykseksi (säestys oli laadukasta). Pelasimme super hauskaa Imagopeliä ja opimme uusia asioita toisistamme ja ruunistamme. Esim jos Einari olisi suomalainen elokuva, se olisi Rölli ja Metsänpeikko.

Suklaa tontut jäi syömättä, niistä lisää Glögitarjoilun jälkeen.
-Lirppa

tiistai 18. marraskuuta 2008

Erilainen tallikäynti


Satu oli tänään reippaillut tallin satulahuoneessa siivouksen merkeissä :) Lopputulosta piti sitten tietysti lähteä iltakaffeen jälkeen ihastelemaan oikein porukalla, ja myönnettävä on, että siistiä oli! Lähtiäisiksi minä tietysti päätin lahjoa iltaruokiaan odottavia kultamussukoita leivällä... Kävipä sitten niin "hassusti", että mamman mussukka päätti puolustaa herkkuaan ja hyökätä Eikan suuntaan, ja huppista vaan, tätin peukku olikin pahemman kerran tulilinjalla... :(
Pikainen vilkaisu sormeen vakuutti molemmat tädit siitä, että päivystykseen Saloon oli lähdettävä... Talouspaperirulla autossa osottautui taas kerran varsin hyödylliseksi varusteeksi...

Lasaretissa sitten tohtori totesi, että on näemmä ollut koko peukku hevosen suussa! Päälipuolella on somasti lerpattava palkeenkieli, ja alapuolelta ja sivusta se on muuten vaan auki... Lerpakkeet ommeltiin parilla tikillä kiinni, ja rötgenissä tuli havaittua pieni irronnut luunsirukin. Että näin tänään harrastettiin. Nyt sitten lupaan peukuttaa, ainakin viikon...






Tässä kuva hevon hampaista. Kuten alakuvasta havaita saattaa, on yli 15 vuotiaalla piiiiiiiiitkät ja terävät etuhampaat ;)


Kiitoksia kovasti Satulle anpulanssikyydistä!


Huomisissa pikkujouluissa tyydyn katselemaan tortuntekoa sivusta ja lupaan olla työntämättä sormiani myöskään pizzataikinaan. Syömiseen tottakai osallistun! Ja voinpa vaikka laulella joululauluja kaikkien iloksi... ;)


Ps. Huomio kaikki pikku heppatytöt! Siihen ettei hevosille saa antaa makupaloja (muuta kuin ruokakuppiin) on ihan OIKEA SYY...

maanantai 17. marraskuuta 2008

Koordinaatioharjoituksia

Tämän päivän harjoitusteemana oli koordinaatioharjoittelu. Mukaan pääsivät Einari ja Tomppa täteineen. Ensin suoritettiin asiaan kuuluvat alkuveryttelyt jäisillä teillä kesäkengissä liukastellen, jonka jälkeen siirryttiin metsän puolelle harjoittelemaan. Tarkoituksena oli seurata metsäkoneen jälkeä rankoihin ja juurakoihin kaatumatta, ja täytyykin todeta että hyvin ruunat tästä suoriutuivat :) Kyllä esi-isien tukkihevosgeenit on vielä selvästi havaittavissa... Välillä meinasi Einaria jänskättää, mutta siihen onneksi löytyi apu vanhasta tutusta kanervasta.

Tässä nautitaan rauhoittavia

Tehovalmennuksen jälkeen suunnattiin kotia kohti kahvin vaikutuksista keskustellen, ja vähän tietysti suunniteltiin Talli-Turhakkeiden pikkujoulujakin :)